Autor: Merlin Mägi • 16. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alibaba tütarettevõte võtab kasutusele Fortumo makselahenduse

Mobiilimakselahendustega tegelev Fortumo alustab koostööd Hiina suurima online-kaubanduse ettevõtte Alibaba tütarfirmaga UCWeb. UCWeb hakkab Fortumo makselahendust kasutama 9Game mängupoes, millega mobiilimaksed muutuvad kättesaadavaks poe kasutajatele 83 riigis.

„Hiina tehnoloogiaettevõtted on hakanud hoogsalt laienema välisturgudele, keskendudes eelkõige Aasiale. Fortumo mobiilimaksed on siin väga populaarsed, kuna krediitkaardiomanikke on vähe ja meie lahendus võimaldab veebis makseid teostada ka pangakontot omamata. Koostöö UCWebiga tähendab, et Fortumo abil on võimalik makseid tegema hakata miljonitel nutitelefoni omanikel,“ rääkis Fortumo juhatuse liige Gerri Kodres.

UCWeb on Hiina tehnoloogiaettevõte, mille 9Game mängupoes on avaldatud üle 80 tuhande rakenduse. Igakuiselt laetakse 9Game’ist alla üle 200 miljoni mängu. Lisaks mängupoele arendab UCweb ka Hiina ja India kõige populaarsemat mobiilset veebilehitsejat UCBrowser.

Arenevates riikides nagu India, Hiina ja Brasiilia on väga väiksel hulgal inimestel krediitkaart, samas on mobiilioperaatori kaudu võimalik maksta kõigil telefoniomanikel. Indias, mis on üheks UCWebi peamiseks sihtturuks, kasutab nutitelefone krediitkaartidest kümme korda rohkem inimesi. Seega võimaldavad Fortumo mobiilimaksed arendajatel sellistel turgudel oluliselt suurendada meelelahutuse eest maksvate kasutajate hulka.

Aasia on Fortumo jaoks tugeva fookusega piirkond, ettevõte on viimase paari kuu jooksul avanud kolm uut kontorit Hiinas, Indias ja Singapuris. Eelmisel nädalal teatas Fortumo koostöö sõlmimisest teise suure Hiina mobiiliettevõttega Changyou ning detsembri alustati koostööd Oppo ja Gionee, kahe Hiina nutitelefonitootjaga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755