Autor: Pille Ivask • 30. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina keelas ära Gmaili

Alates eelmisest reedest pole Google’i meiliteenus Gmail hiinlastele kättesaadav, kirjutab Wall Street Journal.

Google'i veebisaidil olevad andmed näitasid, et veebiliiklus Hiinas langes järsult möödunud reede hommikul. Google'i teenus oli blokeeritud meiliprogrammides, mis olid ühendatud Gmailiga.

Google'i pressiesindaja Taj Meadows lausus, et „Google'i poole pealt oli kõik korras“.

Hiina riiklikult interneti informatsioonikontorilt kommentaare saada pole õnnestunud. Eile päeval toimunud pressikonverentsil ütles Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Hua Chunying, et ta pole asjast teadlik.

Hiina võimud on kehtestanud kättesaadavale internetisisule karmi kontrolli. Nii on üsna sage, et võimud blokeerivad ning teevad taas kättesaadavaks veebilehekülgi ilma igasuguse põhjenduseta. Pole selge, kas ligipääs Gmailile taastatakse või ei.

Lisaks Gmailile on Hiinas teiste hulgas blokeeritud ka Facebook, Twitter ning YouTube.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755