Autor: Merlin Mägi • 2. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laane: pilveteenustes on järgmise kümnendi äritegemise võti

Microsoft Balti regiooni juht Rain Laane sõnul on Microsofti 2015. aasta suurim eesmärk enda positsiooni tugevdamine pilvetehnoloogiate turul.

„Kõik nutikellad, -telefonid ja tahvelarvutid on loodud pilve tarbimiseks. Just pidev ühendus pilvega on muutunud need seadmed meie jaoks nii oluliseks,“ räägib Laane. Ettevõttel võimaldab IT taristu pilve kolimine Laane sõnul kulusid kokku hoida, sest enam ei ole vaja üleval pidada kulukat serveriparki või hoida palgal hulka IT-spetsialiste. Samuti annab pilv võimaluse firma IT taristu mahtu ja võimsust suurendada ilma, et sellega kaasneks suuri kulusid.

Laane usub, et pilveteenuste võidukäik jätkub ning loodab, et Eesti inimesed avastavad enda jaoks Azure keskkonna. „MS Office ja Azure toetavad kõiki populaarseid platvorme. Investeerime ka sellesse, et meie partnerettevõtted oleksid selgelt orienteeritud pilve ja mobiilsuslahenduste juurutamisele. Samuti anname klientidele võimalusi rääkida oma lugu seoses meie toodete kasutamisega nii meie seminaridel ja konverentsidel kui ka korporatsiooni üleilmsel veebilehel customers.microsoft.com.“

Kalendriaasta vahetus Microsofti investeeringutes olulisi muutusi ei too. Microsofti majandusaasta algab juulist ning plaanid on tehtud juba maikuus. Küll aga rõhutab Laane, et müüginumbrite suurendamiseks tuleb rohkem investeerida inimestesse.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755