Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakendus seob nutiseadmega mängimise õppimisega

Eesti ettevõtjate loodud rakendus KidED on mõeldud nutiseadmetele, mis on suure osa ajast on laste kasutuses. Nutikas rakendus suunab lapse mängimise vahel põnevaid ülesanded lahendama ning muudab mängu õppetöö preemiaks.

Rakendus sündis praktilisest vajadusest. Lapsed on üha enam huvitatud nutiseadmete kasutamisest, ning enamjaolt kasutavad neid mängimiseks. Vanematel on aga üha raskem ja keerulisem lapsi õppima suunata.

Rakenduse loonud Innovation OÜ arendusjuht Alari Truuts peab hariduslikke nutirakendusi lähikümnendi olulisemaks väljakutseks. „Me oleme nutiseadmetega juba harjunud ja kasutame neid üha enam. Lapsed ka. Kuid vähesed mängud pakuvad mängijale võimalust arendada midagi peale pöialde liikumiskiiruse. Elus toimetulek eeldab aga enamat. Olles ka ise hoolivad lapsevanemad, soovime luua võimaluse lapsi harida lapsi nende samade nutiseadmete abil,“ selgitas Truuts.

Aktiveerides KidED rakenduse, hakkab see iga valitud ajaühiku järel nutiseadme kasutajalt küsimusi küsima. Vastates küsimusele õigesti, laseb rakendus seadet edasi kasutada, kuniks tuleb aeg järgmiseks küsimuseks.

Rakendust saab mitmel moel seadistada. Valida saab erinevate küsimuste intervallide vahel, määrata erinevaid raskusastmeid, korraga küsitavate küsimuste hulka ning sedagi, kuidas nutiseade valesti vastamise korral käituma peab.

Kuna rakendus on loodud Eesti arendajate poolt on loomulik, et erinevalt paljudest teistest rakendustest, on selle keelevalikutes ka eesti keel.

Android operatsioonisüsteemi kasutavate nutiseadmete rakenduse saate alla laadida siit:

Rakendus on tasuta ja sellega koos ka esmane valik ülesandeid. Täiendavad ülesandeid saab aga soovi korral juurde osta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755