Autor: Merlin Mägi • 20. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM tõi turule uue ja võimsa suurarvuti z13

IBM teatas eelmisel nädalal uue suurarvuti ehk mainframe-süsteemi z13 turuletoomisest, mis on suuteline töötlema 2,5 miljardit tehingut päevas.

IBM Systemsi vanemasepresident Tom Rosamilia sõnul on tegemist kõigi aegade ühe tehniliselt kõige täiuslikuma suurarvutiga, mis reaalajas toimuva krüpteerimise ja analüüsimootoriga vastab kõrgetele nõudmistele kiiruses ja turvalisuses.

“Iga kord kui klient sooritab nutitelefoni abil ostu või värskendab ekraanipilti, toimub arvutisüsteemides rida sündmusi. z13 on suuteline töötlema miljardeid tehinguid, mida mobiilses äris igapäevaselt tehakse," ütles Rosamilia. "Tarbijad tahavad kiireid, lihtsaid ja turvalisi mobiilseid tehinguid. See nõuab turvalist ja suure sooritusvõimega infrastruktuuri ning arenenud analüüsi.

z13 tehingumootor on ka suuteline analüüsima tehinguid reaalajas ja on piisavalt kiire, et katkestada pettusekahtlusega tehing enne kui kliendi kontot debiteeritakse. IBM on integreerinud z13 süsteemi ka reaalajas hindamisfunktsiooni, tagades, et süsteem suudab pettuste avastamiseks analüüsida 100% kliendi äritehingutest.

z13 süsteemi taga on 1 miljardi dollari suurune investeering ning seda arendati viis aastat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755