Autor: Merlin Mägi • 22. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype: kõige tähtsam on huvitav töö

Tänavuses CV keskuse ihaldusväärsemate tööandjate edetabelis teise koha saanud Skype nimetab kõrge koha põhjuseks eelkõige huvitavat tööd.

Skype Eesti tegevjuhi Andrus Järgi sõnul on Skype ettevõte, mille kaudu Eestit maailmas tuntakse. „Meile tähendab see suurt vastutust ja loorberitele ei ole plaan puhkama jääda. Oleme aastate jooksul ettevõttena paljudest muutustest läbi käinud, start-upist on saanud küps ettevõte. Skype’i kultuuris on läbi erinevate aegade inimesed kõige tähtsamad. Pöörame tähelepanu kõigele, mis inimeste rahulolu võib mõjutada: töötingimused ja õhkkond, töö- ning eraelu tasakaal, inimestele arenguvõimaluse tagamine, mis kõige tähtsam – huvitav töö. Oluline on, et aitame inimestel silmad säravad hoida.“

Skype Eesti personalijuht Merle Liisu Lindma nõustub Järgi sõnadega ning toob TOPis püsimise põhjusena välja huvitava töö. „Eestis pole just  väga palju ettevõtteid, kus saab tegutseda sellistes mastaapides nagu Skype’is,“ sõnas Lindma.

Vähem tähtsam pole Lindma sõnul ka paindlik tööaeg ning kontori mugavused. „Skype’i kontor on koht, kus inimesel on hea olla. Selle juurde käib loomulikult paindlik tööaeg – keegi ei pea oma töölauda “valvama”, oluline on, et lubadused ja eesmärgid on täidetud. Oma kohvikus pakume hommikul ja lõunal süüa ning kogu aeg võimalust kiirelt keha kinnitada. Muidu avatud kontoris on olemas ka eraldumisvõimalused, kohad aktiivsete puhkepauside tegemiseks. Toetame sportlikke eluviise ja liikumisharrastusi,“ ütles Lindma.

Küsimusele, mida soovitab teistele tööandjatele, et jõuda ihaldusväärsemate tööandjate TOPi, peab Lindma oluliseimaks tasakaalu. „Keeruline on anda seda õiget retsepti, sest inimesed on väga erinevad ja neile meeldivad väga erinevad asjad. Tuleb hoolida ja päriselt olla selline töökoht, kus kõik on tasakaalus - töötingimused, töised väljakutsed, arenguvõimalused ja muu, mis inimestele korda läheb, “ sõnas Lindma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755