Autor: Raido Neemre • 23. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft töötab nutisalli kallal

Microsoft töötab praegu arvutipõhiste riiete kallal, mille eesmärgiks on parandada ka vaimset tervist.

Ettevõte on välja töötamas nutisalli prototüüpi, millele võib läbi nutitelefoni anda käsu soojeneda või vibreerida, vahendab MIT Technology Review.

Salli võiks ideaalis kasutada vaimsete häiretega inimeste lohutamiseks või rahustamiseks, kellel on probleeme oma tunnete kontrollimisega.

Teadlased on seadme väljatöötamisel konsulteerinud inimestega, kellel on autism, nägemis- või kuulmispuue.

Salli on võimalik kontrollida nutitelefoni rakendusega läbi Bluetoothi ning see koosneb erinevatest kohandatavatest moodulitest – mõndadega saab salli käsu peale üles soojendada, teised panevad salli vibreerima. Samuti soovivad arendajad, et sallil oleks moodul, mis võimaldaks kasutaja jahutamist. Näiteks närvilises olukorras higistades tuvastab sall higi ja hakkab kasutajat maha jahutama.

Soojendatavad sallid ei ole küll midagi uut, kuid praegu saadaolevatel sallidel on suured patareid ning need ei vibreeri.

Microsofti sall on tehtud tööstuslikust vildist ning on kaetud vasega.

Salli prototüüp on alles algstaadiumis, mistõttu on ebaselge veel kas ja millal selline toode turule jõuab.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755