Autor: Merlin Mägi • 27. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinson: TransferWise jõudis ükssarvikute sekka

TransferWise'i uus investeering näitab, et ettevõte on ilmselt jõudnud n-ö ükssarvikute klubisse, kuhu kuuluvad rohkem kui miljard väärt ettevõtted, ütles riskikapitaliinvestor Allan Martinson.

"Eestist on neid siiani välja kasvanud ainult kaks: Skype ja PlayTech. Kogu Euroopast saab neid sõrmedel üles lugeda. Selles mõttes on tegemist väga tugeva asjaga," kommenteeris Martinson TransferWise'i viimast investeerimisringi, millega ettevõte kaasas 51,5 miljonit eurot.

Tehinguga sai ettevõtte uueks investoriks riskikapitaliettevõte Andreessen Horowitz, mille asutaja Ben Horowitz kuulub nüüd ka TransferWise'i nõukokku. Martinsoni sõnul on Andreessen Horowitz kindlasti maailma top5 riskikapitalifirma seas. Samuti oli ettevõte ka Skype'i investor, enne kui viimane Microsoftile maha müüdi. Martinson viitas ka Horowitzi eilsele blogipostitusele, kus ta kahetses, et ei investeerinud eestlaste idufirmasse juba kolm aastat tagasi.

Pikemalt saab lugeda Äripäeva veebiportaalist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755