Autor: Merlin Mägi • 2. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortalist sai EstBAN’i tehnoloogiapartner

Nortal ja Eesti Äriinglite Assotsiatsioon (EstBAN) sõlmisid koostööleppe, mille kohaselt pakub Nortal EstBAN’i liikmetele tehnoloogiaalast konsultatsiooni investeerimistegevusega seotud küsimustes.

Nortali juhi Priit Alamäe sõnul tahab Nortal koostöös EstBANiga aidata Eesti idufirmadel veelgi enam saavutada olulise mõjuga tulemust. "Nortal sai just 15-aastaseks. 2000. aastal alustades olime 2. kursuse tudengid ja veidi teises olukorras, kui tänased ettevõtlikud ja nutikad noored, kellel on palju võimalusi investoritele oma ambitsioonikaid ideid tutvustada. Nortalil on läinud hästi ja seetõttu oleme juba aastaid kasutanud võimalust aidata ja soodustada erinevate innovaatiliste ideede kasvamist jätkusuutlikeks ja eksportivateks ettevõteteks. Koostöö EstBAN’iga on meie jaoks loogiline samm ja ma näen siin suurt potentsiaali. Eesti idufirmade toetamine ja nende  julgustamine eksportturgude võtmisel teenib ka laiemat eesmärki – mida rohkem nutikaid lahendusi meilt maailma läheb, seda tugevam on Eesti kuvand innovaatilisest e-riigist."

"Eesti äriinglitel on väga suur rõõm tervitada Eesti IT-teenuste lipulaeva Nortalit EstBANi toetajaliikme ja partnerina," sõnas EstBAN president Ivar Siimar. "Nortali projektid on ammu ületanud riigipiirid ja tegemist on rahvusvaheliseks kasvanud Eesti ettevõttega, mis suudab  idufirmade ökosüsteemi oluliselt panustada. Nortal on olnud mitmete Eestist tuule tiibadesse saanud edukate startuppide sünni juures - Zeroturnaround on nende eredamaks näiteks. EstBAN on otsustanud kaasata Eesti parimad tehnoloogiaettevõtted toetama idufirmade tootearendust ja hoogsat kasvu ning selles saab Nortal suurepäraselt EstBANi toetajaliikmena kaasa aidata."

Nortalist on alguse saanud sellised väga konkurentsivõimelised ettevõtted nagu Zeroturnaround ja Plumbr. Lisaks on Nortal juba aastaid toetanud Ajujahti ning kaasa löönud Prototroni ideede hindamisel.

Eesti Äriinglite Assotsiatsioon (EstBAN) on ettevõtetesse varases arenguetapis investeerivate erainvestorite katusorganisatsioon, mille eesmärkideks on ettevõtluskeskkonna arendamine ja ingel-investeeringute mahu suurendamine kõrgema lisandväärtusega töökohtade loomiseks. EstBANil on tänaseks 90 äriinglist liiget, kes võrgustiku toel analüüsivad ja teevad ühiselt uusi investeeringuid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755