Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 3. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet plaanib tänavu vähemalt nelja IT uuendust

Maksu- ja tolliamet kavatseb tänavu panna tööle uue tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsiooni süsteemi, elektroonilise käibemaksukohustuslaseks registreerimise, maksuvõla e-ajatamise uuenduse ning internetikaubanduse deklareerimise nutilahenduse.

Maksuameti juht Marek Helm ütles eelmist aastat kokkuvõtval pressikonverentsil, et tänavu keskendub amet töötamise registri ja käibemaksukontrolli uuenduste rakendamisele ning alustab uue e-maksuameti/e-tolli väljatöötamise ning teenuste kaasajastamisega.

Helm tunnustas kõiki ettevõtjaid, kes etteantud ajaraamides kaasajastasid oma süsteeme ja tulid muudatustega kaasa. Tema sõnul on maksuhalduri tegevuseks vajalikud tööriistad nüüd olemas. "Meie ülesanne on need maksimaalselt ära kasutada, et korrektsetel ettevõtjatel oleks tagatud võrdsed konkurentsitingimused,“ rääkis ta.

Helm märkis, et amet annab nüüd ettevõtjatele aega muudatustega kohaneda ja seejärel palub teha ettepanekuid, kuidas nad saavad kogutavad andmed lisaks maksukontrolli tõhustamisele maksukohustuslastele kasulikuks ja kasutatavaks muuta.

Autor: Äripäev .

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755