Autor: Merlin Mägi • 3. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: e-teenused on võti bürokraatia vähendamiseks

Peaminister Taavi Rõivas ning Euroopa Komisjoni esimene asepresident Frans Timmermans rõhutasid vajadust üleeuroopaliste reformide järele ning arutasid võimalusi, kuidas Eestis olevaid e-teenuseid laiemalt kasutusele võtta.

"Kui Eestis räägitakse vajadusest riigireformi järele, siis Euroopa tasemel on üleeuroopaliste reformide vajadus oluliselt suurem," ütles peaminister Rõivas. "Eesti jagab hea meelega oma kogemusi bürokraatia vähendamisel ning e-teenuste töölerakendamisel. Juba ainuüksi digiallkirja üleeuroopaline rakendamine hoiaks kokku nii aega kui raha."

Rõivas tutvustas Timmermansile mitmeid e-teenuseid tervishoius ja muudes valdkondades, mis on Eestis juba harjumuspärased, kuid mille üleeuroopaline kasutuselevõtt aitaks muuta Euroopa asjaajamist lihtsamaks, efektiivsemaks, odavamaks ja inimsõbralikumaks.

Asepresident Timmermans tunnustas Eestis tehtud reforme ja kinnitas, et Euroopa vajab avaliku sektori moderniseerimiseks suhtumise muutust. "See on Euroopale suur proovikivi. Ainus võimalus suunamuutuse läbiviimiseks on teha seda liikmesriikide toel," ütles Timmermans ning avaldas heameelt, et Euroopal on võimalus arvestada Eesti häid kogemusi.

Euroopa Komisjoni esimese aspresidendi Frans Timmermansi vastutusalasse kuuluvad Euroopa parema seadusandluse, institutsioonidevaheliste suhtete, seaduse ülimuslikkuse ja põhiõiguste harta valdkonnad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755