Autor: Merlin Mägi • 5. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu ülikoolis valmivad nädalaga uued tehnoloogialahendused

8. veebruarini toimub Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudis uuendusmeelne ettevõtluslaager „Student Startup Camp“, kus enam kui 80 tudengit Eesti kõrgkoolide IT-, äri-, turundus- ja disainivaldkondadest ning üliõpilased Lätist arendavad uusi riist- ja tarkvaralisi lahendusi.

Kursusel arendavad tudengimeeskonnad nädala jooksul edukate ettevõtjate juhendamisel tehnoloogialahenduste, sh veebi- või mobiilirakenduste prototüüpe ja seeläbi süvendavad oma teadmisi iduettevõtte loomisest. Väga suur rõhk on intensiivsel meeskonnatööl.

Vaheldumisi praktilise tööga toimuvad nädala jooksul seminarid, kus käsitletakse teemasid prototüüpimise vahenditest kasutajakeskse disaini, turunduse ning esinemisoskuse lihvimiseni.

Teiste seas astuvad mentoritena seminaridel üles Mooncascade, Garage48 ja MobileMonday kaasasutaja Priit Salumaa, ZeroTurnaround kaasasutaja Toomas Römer, Startup Wise Guys looja Elise Sass ja Tõnu Runnel disainiagentuurist Fraktal. Esindatud on eksperdid Fortumost ja mujalt. Tudengitele jagavad inspiratsiooni ja kogemusi ka Rachel Rayns ja Ben Nuttall Raspberry Pi miniarvuteid tootvast ettevõttest.

Üliõpilaste ettevõtluskursust korraldavad TÜ arvutiteaduse instituut ja Garage48. Kursuse toimumist toetavad IT Akadeemia ja HITSA.

Täpsemat infot saate lugeda siit.

  

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755