Autor: Merlin Mägi • 6. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paet: küberrünnakud on uus reaalsus

Urmas Paet ütles Müncheni julgeolekukonverentsi küberjulgeoleku arutelul peetud kõnes, et küberrünnakud on uus reaalsus, millega hakkama saamiseks on vaja tugevdada rahvusvahelist õigusruumi.

Paeti sõnul peavad riikide küberjulgeolekustrateegiad keskenduma rünnakute ennetamisele, mitte niivõrd tagajärgedega tegelemisele. "Iga riigi asi on tagada oma infrastrktuuri kaitse küberrünnakute eest ning riigi toimimine ka rünnakute ajal. Seda peab toetama ka rahvusvahelises koostöös sündiv küberjulgeoleku kultuur," lisas ta.

"Igal riigil on kümneid kriitilise tähtsusega infrastrktuurielemente, mis vajavad põhjalikku kaitset. Lisaks infosüsteemidele ka energiavõrgud, transpordisüsteemid, pangandus ja palju muud," sõnas Paet kõnes.

Paeti sõnul ei tohi aga hirm küberkuritegevuse ees pärssida uute e-lahenduste kasutuselevõttu, sest neil on kõigile ühiskondadele arendav mõju, mis suurendab nii efektiivsust kui avatust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755