Autor: Merlin Mägi • 9. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify ei karda USA hiidkonkurenti

Taxify juht Markus Villig ütles ITuudistele, et näevad Uberis uut konkurenti Eesti turul, kuid Taxify eelis on keskendumine Ida-Euroopa turule ja kümme korda suurem juhtide arv kui Uberil alustades.

"Üldiselt näeme, et Uberil on Ida-Euroopas oluliselt väiksem väärtuspakkumine kui mujal," kommenteeris Villig Uberi laienemisplaane Tallinnasse. "Taksojuhiks saamise barjäär on Ida-Euroopas väga madal. Tööga alustamine võtab maksimaalselt 2 nädalat aega ja kulu on väike. Mujal linnades on litsentsi hind 150 000 EUR ja turg on väga reguleeritud. See tähendab, et huvi juhiks hakkamise vastu on siin madalam ja ka hinnaeelis väike, kuna reguleerimata hindades on juba väga madalad hinnad".

Samuti hindab Villig Uberi miinuseks krediitkaardi põhist maksesüsteemi. "Kuna Uberit saab kasutada ainult krediitkaardiga, siis suur hulk kasutajaid sellega tellida ei saa. Samuti ei soovi enamus taksojuhte elektroonilisi maksevahendeid vastu võtta, kuna ei saa siis sõitjalt sularahas tippi," ütles Villig.

Maailma juhtiv taksoteenuseid vahendav ettevõte Uber Technologies on oma veebilehel Tallinnasse tööjõudu otsides andnud märku, et kavatseb peatset laieneda ka Eestisse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755