Autor: Merlin Mägi • 10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mektorys avati mobiilirakenduste testkeskus

Neljapäeval avati TTÜ Mektorys testimise keskus Smart Lab, mille eesmärk on anda Eesti ettevõtete ja tudengite kasutusse tipptingimused uute ja maailmaturgudel läbilöögivõimeliste rakenduste loomiseks.

„Eestisse on kerkinud esmakordselt keskkond, kus saab hakata tõsiselt testima nutiseadmete rakendusi. Ootame, et testkeskkond toob kokku parimad arendajad, mis omakorda tõstab Eestis loodavate äppide hulka ja kvaliteeti. Nutilabor on sisustatud tehnika tipptasemel seadmetega, mis võimaldavad loodavaid rakendusi testida ükskõik millisel platvormil,“ kommenteeris Eesti Telekomi tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

„Äpilabor loob Eestis õppivatele tudengitele maailma mõistes konkurentsivõimelised tingimused uute rakenduste loomiseks. Tallinna Tehnikaülikoolil ja ka IT Kolledžil on võimalus kasutada loodavat keskkonda tudengite õppetegevuseks ning seeläbi tuua praktilist oskusteavet ülikooli õppeainetesse. Ettevõtte jaoks on aga olemas keskkond katsetada oma toodet enne selle turustamist,“ ütles TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak.

Labor asub Mektory innovatsioonikeskuse mobiili- ja meediakorrusel. Lisaks laborile on kohapeal olemas ka ajurünnakute ja koosolekute nurk, arendustöid toetab olemasolev mobiili- ja meedialabor.

Uues testimise laboris on kümneid erinevaid nutiseadmeid, millel on võimalik testida uusi rakendusi nii manuaalselt kui jooksutada ka automaatteste ja seeläbi tagada kasutajatele parim kasutuskogemus. Keskkond on mõeldud tarkvaraarendajatele, üliõpilastele, teadlastele, testijatele, mobiilsidefirmadele ja rakendusi tellivatele ettevõtetele.

Avamisel sai tutvuda tudengite uuemate rakendustega. Labori nutiseadmetel presenteeriti selliste start-up’ide nagu FreePee, Rentmarketi, Qminderi, Lingvisti ja Code2Kidsi lahendusi.

2014. a novembri lõpus allkirjastasid TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory, IT Kolledž ning juhtivad Eesti IT ettevõtted ja MTÜ IKT Demokeskus koostöölepingu, millega loodi äppide testimise keskkond Mektorysse. Äpilabori loomise idee sai alguse IT ettevõtete ühisest huvist suurendada Eesti ettevõtete loodavate rakenduste võimekust ja ärilist potentsiaali.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755