Autor: Merlin Mägi • 11. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Soome arendavad ühist õppevarapilve EduCloud

EduCloud´i näol luuakse tehnoloogiline lahendus Eesti ja Soome õppevara infosüsteemide vahel, et mõlema riigi õpetajad ja õpilased saaksid kasutada üksteise digitaalset õppevara.

EduCloud koondab Eesti ja Soome õppevara infosüsteeme, mille sisu loojad on nii spetsialistid ja ettevõtjaid kui ka õpetajad ja õpilased.

Haridus- ja Teadusministeeriumi e-teenuste osakonna juhataja Kristel Rillo sõnul lähtub EduCloud avatuse põhimõttest. „Selle eesmärk on kindlustada, et õpilastel, õpetajatel, lapsevanematel ja ka täiskasvanud õppijatel oleks parem juurdepääs kvaliteetsele digiõppevarale. Digimaailma võimalused aitavad õppeprotsessile kaasa ja võimaldavad saavutada paremaid õpitulemusi,“ on Rillo veendunud.

Täna toimuval Soome ja Eesti õppevaraloojate ja IT-ettevõtete koostööseminaril lepitakse kokku õppematerjalide otsingu märksõnastamises, mis võimaldab õppevara kasutamist õigete märksõnade alusel ka piiriüleselt. Samuti analüüsitakse infosüsteemide kasutajate õiguste ning rollide määratlemise võimalusi.

Keskkonna toel on tulevikus võimalik senisest enam ka digiseadmeid õppimisel eesmärgipäraselt kasutada – näiteks nutitelefone ei pea tunnis ära korjama, kui on olemas hariduslikud rakendused, mis aitavad paremaid õpitulemusi saavutada. EduCloud aitab riikide-üleselt jagada parimaid hariduspraktikaid ning arendada sisulist koostööd.

Eesti ja Soome haridusministrid allkirjastasid koostöömemorandumi EduCloud´i loomiseks 2014. aasta jaanuaris. Koostöö kestab memorandumi järgi 2020. aasta lõpuni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755