Autor: Merlin Mägi • 16. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberolümpia 2015 võitja selgunud

Laupäeval toimunud Küberolümpia 2015 võitis IT Kolledžis IT süsteemide arenduse erialal õppiv Jaanus Kääp, kellele andis peaauhinna üle kaitseminister Sven Mikser.

„Kaitseministeeriumi jaoks oli tegemist olulise võistlusega, see üritus on ühes reas Eestis peetud NATO küberkaitseõppustega Cyber Coalition ja Locked Sheilds,“ ütles kaitseminister Sven Mikser auhinda üle andes. „ Mul on hea meel, et võistluse ja võistlejate tase oli väga kõrge ning ma loodan, et Küberolümpiast saab juba mõne aasta pärast rahvusvaheline võistlus.“

Küberolümpia ühe korraldaja, Vequrity OÜ tegevjuhi Taavi Musta sõnul tagas ürituse korraldamine koostöös riigiasutuse, kõrgkooli ja eraettevõttega paindlikkuse ja kõrge taseme. „On heameel tõdeda, et osalejad olid kõik väga tublid. Küberolümpia näitas, et küberkaitse valdkonda on palju nutikaid noori peale tulemas,“ ütles Must.

Teise koha saavutas Henri Ots IT Kolledžist, kolmandale kohale tuli Andres Elliku TTÜ-st. Küberolümpia peaauhind oli Blackhat Europe külastus Amsterdami.

Küberolümpia on individuaalne küberkaitsevõistlus, mille raames panid tudengid 8 tunni jooksul proovile oma tehnilised teadmised ja praktilised oskused arvutisüsteemide kaitsmisel. Küberolümpia eesmärk on suurendada küberkaitse oskuseid ja teadmisi tudengite hulgas ning suurendada huvi valdkonna vastu.

Esimese Küberolümpia korraldasid Kaitseministeerium, Eesti Infotehnoloogia Kolledž ja Vequrity OÜ. Toetasid ByteLife Solutions OÜ, Cisco Systems Estonia OÜ, Guardtime AS, HITSA ja Tallinna Tehnikaülikool.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755