Autor: Merlin Mägi • 17. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas uus tööportaal lahendab IT-tööjõu probleemi?

Hiljuti alustas tööd uudne tööportaal Apply to All, mis võimaldab IT valdkonnas kandideerida ühe avaldusega kõikidesse tipptehnoloogiaettevõtetesse ja saada ettevõtetelt palgainfoga tööpakkumised.

"Tehniliste talentide jaoks on see ideaalne võimalus tööturu uurimiseks, kuna annab täpse ülevaate, milline on tööturg just sinu jaoks," ütles teenuse looja Kaur Kirikall. Kandideerimine ei ole geograafiliselt piiratud, vaid valida on võimalik ükskõik, milline piirkond maailmas, kuna teenus alustab tööd globaalselt.

“Hetkeolukord globaalsel infotehnoloogia tööturul on selline, et nõudlus kogemustega tööjõu järele ületab oluliselt kogemustega tööjõu pakkumise, seega on meie lähenemine tööportaalile ainus võimalik efektiivne lahendus töövahenduseks IT turul,” ütles Kirikall.

IT-ettevõtte Proekspert tegevjuhi Marko Sverdliku hinnangul on Apply to all näol tegemist vajaliku ettevõtmisega IT-tööturu trende arvestades, kuid neile see formaat sobilik ei tundu. "Soovime, et inimesed, kes tulevad meile tööle, teevad seda läbimõeldult. Et neid kõnetaks meie põhitegevus ja missioon arendada just tulevikutehnoloogiat ja luua kasulikke lahendusi," ütles Sverdlik. Juhi sõnul on tarkvaraarenduses parimatele tegijatele töötasu kõrval oluliseks argumendiks see, et töö oleks arendav ja huvitav. "Värbamises läheneme töötajatele väga personaalselt ning kandidaat peab tööle saamiseks läbima mitu vooru, millest oluline osa on intervjuul. Eelistame tulevaste töötajatega kohtuda ning tutvustame selle protsessi käigus ka ennast ja meeskonda, kus inimene tööle hakkab. Lisaks oleme juhtidevaba ettevõte ja võibolla kõigile selline mõtteviis ei sobi," ütles Sverdlik.

Apply to all on uus IT valdkonna tööportaal, mis töötab põhimõttel, et ettevõte loob lakoonilise töökuulutuse, kus on mainitud põhilised oskused, mida oma ettevõttesse soovitakse, kuid erinevalt tavalisest tööportaalist, edastatakse ettevõtetele vaid kandidaadid, kes täidavad vajalikud nõuded ja kelle oskused on soovituste, internetis leiduvate ressursside ning eelnevate tööülesannete põhjal kinnitatud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755