Autor: Merlin Mägi • 18. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twilio avab Eestis IT-arenduskeskuse

Kommunikatsioonitehnoloogia ettevõte Twilio, mille klientide hulka kuuluvad Uber, AirBnB, Coca-Cola ja Walmart, avab Tallinnas kuni 50-liikmelise IT-arenduskeskuse.

USA taustaga ettevõte Twilio, mis pakub oma tarkvara- ja pilvetehnoloogial põhineva kommunikatsiooniplatvormiga konkurentsi traditsioonilistele telekommunikatsioonifirmadele, avab Tallinnas arenduskeskuse. Kuni 50 töötajaga üksus hakkab vastutama tarkvaraarenduse ja innovatsiooni, süsteemide halduse ning Twilio ülemaailmselt kasvavale kliendibaasile toe pakkumise eest. 300 töötajaga ettevõtte peakorter asub San Franciscos, Tallinna arenduskeskus on Londoni järel teiseks Euroopas.

“Meie rahvusvaheline klientuur kasvab kiiresti. Sellepärast on Eestisse arendusüksuse loomine ja meie arendusvõimekuse kasvatamine Twilio klientide vajaduste rahuldamise seisukohast väga oluline,” ütles Twilio ülemaailmset tarkvaraarendust juhtiv Ott Kaukver. “Kavatseme Eestisse luua mitu iseseisvat arendustiimi, kes saavad endale vastutuse töötada välja tooteid Twilio globaalse kommunikatsiooniplatvormi jaoks.”

“Innovatsioon on osa meie põhiolemusest,” rääkis Twilio tegevjuht ja kaasasutaja Jeff Lawson. “Twilio ei sündinud valmis mudeli või instruktsioonide põhjal. Teadsime, et meie tootele on olemas turg, aga olime esimesed, kes seal tegutsema asusid. Eesti arendusüksus on Twilio jaoks üks esimestest rahvusvahelistest arendusüksustest. Tallinna kontori avamine tähendab meie jaoks võimalust muuta oma talendibaas mitmekesisemaks ja pakkuda Twilio klientidele uuenduslikku kommunikatsioonitehnoloogiat.”

Twilio pakub ettevõtetele kommunikatsiooniplatvormi, mis võimaldab hääl- ja sõnumside ning WebRTC rakendused integreerida oma äritarkvaraga. Ettevõte tegutseb 1,6 triljoni dollarilise mahuga telekommunikatsiooniturul, mille 150-aastane ajalugu püsib senini riistvaral. Twilio platvormi kasutab rohkem kui 400 000 registreeritud arendajat ning see on kasutusel enam kui miljonis erinevas tarkvararakenduses.

Twilio kontorid asuvad San Franciscos, Mountain View’s, New Yorkis ja Londonis. Ettevõte on kaasanud üle 100 miljoni dollari riskikapitali investoritelt nagu Bessemer, Redpoint ja Union Square.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755