Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 19. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäeva Pilvekonverentsil - äri ja IT sulanduvad üheks

Neljapäeval toimus Äripäeva Pilvekonverents, kus käistleti pilvetehnoloogiat kui ettevõtete kasvumootorit.

Alustuseks märkis päeva ja Zone media tegevjuht Riho Kurg, et need, kes käisid Tartu maratonil teavad, et järgmisel päeval tulemusi veebist näha ei saanud, sest ühe pakkuja "pilv tõrkus". "Aga see on ka viimane lause, mis tänasel konverentsil pilve kui läbikukkuja kohta kõlab," märkis ta.

Pilvetehnoloogia trendidest rääkis soomlane, HP tehnoloogiajuht Soomes ja Baltikumis Ari Saareks. Saareks kinnistas, et äri ja IT sulavad ühte.

"Tulevikus on iga ettevõte määratletud tarkvara kaudu," kinnistas ta ja lisas, et igaühele on selge, et kliendid ja kasutajad on pidevas muutumises.

Pilvest on räägitud viimased 5 aastat. Aga polegi olemas täpset definitsiooni, mis on pilv. "Minu jaoks on pilv automatsiseerimine ja nö ökosüsteem selle ümber on väga oluline," lisas ta.

Vaadake alljärgnevalt ka mõningaid slaide Saareksi ettekandest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755