Autor: Merlin Mägi • 26. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vilniuse lennujaamas võetakse kasutusele Eestis arendatud tarkvara

Leedu ettevõte Litcargus UAB ja Q-step logiciel OÜ pikaajalise koostöölepingu, et võtta Vilniuse lennujaamas kasutusse kaasaegne lennukaupade haldamise tarkvarasüsteem Q-STEP.

“Q-STEPi eelis on peamiselt intelligentses sõnumihalduses ja andmetöötluses, samuti on see kasutajasõbralik tööriist igapäevasele kasutajale,” ütleb Haiti Arendi, Q-step logiciel OÜ juhatuse liige. “Q-STEPi viimases versioonis, mis Litcarguses kasutusule võetakse, on tollimoodul üheks oluliseks osaks. See võimaldab muuta senise käsitsi andmete tollile edastamise automaatseks integreeritud protsessi osaks”.

Darius Spetyla, Litcargus UAB kaubaterminali direktor: “Litcargus on nüüd täielikult valmis IATA eAWB protseduuri kasutuselevõtuks. Kõik tegevused kauba vastuvõtmisest kuni loovutamiseni hakkavad toimuma täielikult paberivabalt. Lisaks erinevatele kliendisõbralikele lisafunktsioonidele on ekspedeerijatel muuhulgas võimalik hakata edastama FWB/FHL sõnumeid otse Q-STEPi kliendihaldusest”.

Q-STEP on paberivaba lennukaupade käsitlemise IT platvorm, mis on arendatud rühma oma ala spetsialistide poolt, teenindamaks kliente kõrgeimate rahvusvaheliste kvaliteedistandardite järgi. See tarkvara mitte ainuüksi ei täida Cargo2000 ja eAWB standardeid, vaid võimaldab ka infovahetust erinevate tarneahela osapoolte vahel, nagu näiteks toll, lennufirmad ja ekspedeerijad.

Litcargus UAB on juhtiv lennunduse maapealsete tugiteenuste operaator Leedu Vabariigis. Tegutsedes Vilniuses ja Kaunases, osutab ettevõte lennukite maapealse teeninduse ja kaubakäsitluse teenust sellistele lennufirmadele nagu Lufthansa, Austrian Airlines, SAS, airBaltic, Estonian Air, Norwegian Air Shuttle, Utair, Ryanair ja teised.

Q-step logiciel OÜ on Eesti kapitalil rajatud lennukaupade käsitlemise tarkvaralahendusi pakkuv ettevõte. Ettevõtte klientideks on lennukaupade käsitlemise terminalid Eestis, Soomes ja nüüd ka Leedus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755