Autor: Kaisa Gabral • 2. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pillesaar: jätkub maksuraha raiskamine

Helmes ASi juhi Jaan Pillesaare sõnul on hea, et võitis sõnades liberaalne maailmapilt ja tööjõumaksude vähenemist pooldav erakond, kuid miinuseks on kasvav bürokraatia ning maksuraha raiskamine.

"Eks Eestile on kahtlemata hea, et võitis vähemalt sõnades liberaalne maailmapilt ja tööjõumaksude vähendamine. On ka hea meel, et tugevalt olid esindatud uued erakonnad," kommenteeris värskeid valimistulemusi Jaan Pillesaar.

"Miinuseks on see, et haldus- ja riigireformil ei ole endiselt kandepinda ja tõenäoliselt jätkub kurss riigikapitalismile ning tööinimeste vaevaga teenitud maksude raiskamine ülepaisutatud seadusloomeks ning bürokraatia edendamiseks," märkis Pillesaar.

Küsimusele, kas valimised võitis parima peaministrikandidaadiga erakond, vastas Pillesaar: "Kui selle järgi otsustada, kes ennast meedias tänu juba olemas positsioonidele kõige rohkem kiita oskas, siis kahtlemata."

Pillesaar toetab enda sõnul erakondi, kes pooldavad riigireformi ja töötajate maksukoormuse vähendamist ning kuna neid oli valimistel mitu, oli tal päris raske valikut teha. Täpset vastust oma eelistuse kohta Pillesaar ei öelnud.

Parim koalitsioon ettevõtjatele ja töötajatele oleks tema hinnangul IRL, Reform ja Vabaerakond. "Lootuses, et Reform muudab oma suhtumist riigireformi vajalikkusesse ja lõpetab bürokraatia kasvu toetamise," lisas ta.

2015. aasta valimised võitis Reformierakond ja neil on riigikogus 30 mandaati, teiseks jäi Keskerakond, saades 27 mandaati. Kolmandad olid sotsiaaldemokraadid 15 mandaadiga, neljandad IRL 14 mandaadiga. Vabaerakond tuli viiendaks, saades Toompeal 8 kohta, ning kuues riigikokku pääseja oli EKRE 7 mandaadiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755