Autor: Merlin Mägi • 3. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA uus peadirektor: Eesti küberkaitse nõuab tugevdamist

Alates maist Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori ametikohale asuva Taimar Peterkopi sõnul on RIA peamisteks väljakutseteks tagada e-riigi taristu tehnoloogiline areng ja riigi küberkaitse.

"Esimene väljakutse on tagada, et meie e-riigi selgroog ehk taristu, millele erinevad e-teenused tuginevad (x-tee, e-ID, teabevärav), käiks kaasas tehnoloogia arenguga. Tehnoloogia areng muudab inimeste käitumist ja ühiskonna toimimist. Peame tagama, et taristu, millel põhinevad meie e-teenused, võimaldab teenuste ostutajatel pakkuda ja kasutajatel tarbida mugavaid lahendusi, mis tõstavad senisest veelgi e-teenuste kasutamist," sõnas Peterkop.

Teine oluline väljakutse on Peterkopi sõnul riigi küberkaitse. "Ohud küberruumis kasvavad ja muutuvad kiiresti ja Eesti kui arenenud e-riik on haavatav ka küberruumis. Kujunenud julgeolekuolukord meie piirkonnas võimendab seda trendi veelgi. RIA-l on keskne roll riigi kaitses küberruumis ja ka see valdkond vajab pidevat tähelepanu, et ajaga kaasas käia," ütles Peterkop.

Eelmine RIA peadirektor Jaan Priisalu lahkus isiklikel põhjustel ametist tänavu jaanuari keskel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755