Autor: Merlin Mägi • 5. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äppe testiv idu sai kosumiseks miljonisüsti

Eestlaste idufirma Testlio on leidnud usaldust USA, Jaapani ja Hiina investorite seas ning kogunud lühikese ajaga üle miljoni dollari investeeringuid.

Michael Girdley, kes on üheks investoriks oleva Geekdom Fundi tegevdirektor, ei nõustunud avaldama oma investeeringu suurust, kuid ütles, et panustasid Testliosse nende potentsiaalsete võimaluste ja kõrgelt kvalifitseeritud meeskonna tõttu. „Eeldame, et neist saab tulevikus suur ettevõte,“ märkis Girdley.

Odavam ja efektiivsem

Testlio ühe asutajaliikme Marko Kruustüki sõnul on ettevõtte põhitegevus lühidalt mobiiliäpppide testimine. Testlio on tema sõnul mõeldud tarkvara arendavatele ettevõtetele, kes on loonud tarbijatele mõeldud mobiiliäpi. Enne turule toomist on vaja seda aga korduvalt katsetada ja parandada. Loojatele ongi abiks Testlio, kes teeb äpile kvaliteedikontrolli.

Testlio kaasasutaja Kristel Viidik ütles, et ettevõtetel on kasulikum testida oma äppe Testlio kaudu, kuna sel juhul ei pea nad muretsema vajalikke seadmeid ega palkama eraldi tarkvaratestijaid. „Me oleme üle 50% odavamad ja efektiivsemad, kui oleks sisemise testimismeeskonna palkamine,“ märkis ta ja lisas, et ettevõtted maksavad ainult testimisele kulunud tundide eest.

Tunnipõhist tööd testijana saavad teha ainult registreeritud kasutajad, kes on läbinud ka põhjaliku valideerimisprotsessi. Selle käigus vestlevad Testlio liikmed uue kasutajaga ja veenduvad tema pädevuses. „Hiljem saavad nad esimesse tasustatud testprojekti, aga pärast iga testtsüklit (2-3 tundi testimist) me hindame, kuidas nad hakkama said,“ selgitas Kruustük, kuidas testitakse omakorda testijaid.

Kruustüki sõnul on Testliol tarkvaratestijaid üle maailma. „Meil on tänaseks iga nädal paarsada testijat, kellele me maksame kuus kümneid tuhandeid dollareid,“ lausus ta. Lisaks on Testliol ligi 5000 registreerinud soovijat, kes on huvitatud testijaks olemisest.

Pikemalt saate lugeda Äripäeva uudisteportaalist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755