Autor: Raido Neemre • 10. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple avalikustas nutikella ja uue MacBooki

Apple on kergitamas saladuskatet oma nutikellalt, mis on ettevõtte esimene uus toode viimase viie aasta jooksul, vahendab Bloomberg.

Kellal on kohaldatav välimus ja rakendus nimega “pilgud”, mis on mõeldud enim kasutatavate rakenduste jaoks, tutvustas ettevõtte tegevjuht Tim Cook eile San Fransiscos toimunud üritusel.

Nutikell näitab ka teksisõnumeid ja e-maile ning sellel on “digitaalse puudutuse” nimeline rakendus, mis võimaldab kelladevahelist kommunikatsiooni.

Seade võimaldab jälgida tervise ja vormisolekuga seonduvat informatsiooni ning saata meeldetuletusi.

Kell, mis tuleb müügile kahes suuruses ja kolmes stiilis, paisatakse lettidele aprillis ning selle hind algab 349 dollarist.

Tervise ja vormisoleku jälgijana avab kell tervisetööstuses uusi võimalusi. Samuti laiendab see Apple Pay-ga – ettevõtte uue mobiilsete maksete süsteemiga, töötavate seadmete hulka.

Värvilise puutetundliku ekraaniga seade vajab täielikuks töötamiseks enda kõrvale iPhone’i.

Samal üritusel tutvustati ka seni kõige õhemat MacBooki personaalarvutit, mis on 13,1mm paksune.

Sülearvuti tuleb müügile 10.aprillil ning selle hind algab 1299 dollarist.

Apple Watch, mis esmakordselt toodi avalikkuse ette septembris, märgib esimest seadet, millega Apple peale Cooki tegevjuhiks saamist 2011. aastal välja tuli.

Uus toode ja uued, suurema ekraaniga iPhone’d, on Apple’i kasvu suhtes optimismi süstinud ning saatnud ettevõtte aktsiad rekordkõrgustesse.

Apple'i kella müük võib sellel fiskaalaastal jõuda ligi 14 miljoni piirile, selgub Bloombergi küsitletud analüütikute keskmisest prognoosist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755