Autor: Merlin Mägi • 11. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameeriklased tulevad Eestisse küberturvalisust õppima

Marymounti ülikooli tudengid osalevad 15. märtsini Tartu ülikoolis küberturvalisust käsitleval rahvusvahelisel täiendusõppeprogrammil, mille eesmärk on tutvustada e-valitsemist, e-hääletamist ja teisi e-teenuseid, mille poolest Eesti on maailmas tuntud.

„NATO küberkaitsekoostöö keskus, seal läbiviidavad uurimistööd ning Skype on täiendavad magnetid, miks Ameerika tudengid osalevad täiendusõppeprogrammil Eestis," rääkis Marymounti ülikooli grupijuht, professor Diane Murphy. "Samuti on oluline näha siinset ettevõtluskeskkonda, kust on saanud alguse paljud rahvusvaheliselt edukad infotehnoloogiaga seotud ettevõtted,“ jätkas Murphy. 

Marymounti tudengid tutvuvad Eesti e-riigi eduloo, IT-valdkonna arengu ja küberkaitsega ning omandavad teadmisi praktilistel seminaridel ning kohtumistel ettevõtetes ja asutustes. Muuhulgas külastatakse NATO küberkaitsekoostöö keskust Eestis, Skype’i, Microsofti jt ettevõtteid Eestis ja Soomes.

Tartu ülikoolist viivad loenguid läbi tarkvarasüsteemide dotsent Raimundas Matulevicius, andmeturbe professor Dominique Unruh ning sotsiaalse kommunikatsiooni teadur Kristina Reinsalu.

Programmis osaleb 24 üliõpilast erinevatest riikidest, sh USA-st, Taist, Saudi Araabiast, Usbekistanist, Afganistanist, Eritrealt, Barbadoselt, Indiast ja Etioopiast.

Täiendusõppeprogramm on välja kasvanud Tartu ülikooli rahvusvahelisest suveülikoolist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755