13. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mängumaailma tipud külastavad Tallinnat

8. ja 9. aprillil toimub Tallinnas Eesti suurima mänguarendaja ja –kirjastaja Creative Mobile, Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli ning mängukiirendi GameFounders korraldatud konverents GameDev Days 2015, kus esinevad ja jagavad kogemusi mängusektori suurettevõtted Google, Facebook, Twitter, Microsoft, Apple ja teised.

Kahepäevase ürituse kavas on 3 läbivat teemat: tehnoloogia, äri ja teadus.

Tehnoloogia osas toimub mitmeid seminare ja töötubasid, kus mänguarendajad saavad nõuandeid ja võimaluse jagada oma kogemusi mängude arendamisel. Äri valdkonnas käsitletakse mängutööstuse peamisi trende ning mänguäri alustalasid – kasutajate leidmist ja hoidmist. Uudse teemana on sel aastal kavas teadustööde tutvustus, mille raames on Tallinna Ülikool kutsunud Eestisse erinevate riikide teadlased. Käsitlemisele tulevad teemad nagu mängupsühholoogia, neuroteadused ja mängude tõhusus hariduses.

„Tegemist on suurima mängudeteemalise konverentsiga Balti- ja Põhjamaades. Konverents toob kokku kogemusi jagama rahvusvahelised tipud kolmest valdkonnast: mängude valdkonda uurivad teadlased, mänge loovad ettevõtjad ning mängude loomiseks vajalike tehnoloogiate arendajad“ ütleb BFMi dotsent ja üks konverentsi korraldajatest Andres Jõesaar.

GameDev Days esinejate hulgas on mitmed mängusektori olulised ettevõtted: Creative Mobile, Google, Apple, Microsoft, Facebook, Twitter, Unity ja GameFounders. Lisaks esitlevad Eesti ja teiste riikide arendajad konverentsil Game Village’i nimelise näituse raames oma uusi mänge. 

Eesti mängutööstus on viimaste aastatega kiires tempos kasvanud ning valdkonnas on tegutsemas juba üle 30 ettevõtte. Samuti on Eestisse liikumas mitmed Vene ja Ukraina ettevõtted, kellele meeldib Eesti läbipaistev ärikultuur ja e-teenused. Eesti mängutööstuse potentsiaal on võrdne Põhjamaadega, kus üks töökoht mänguvaldkonnas tootis aastal 2014 üle 250 000 euro käivet.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755