Idapiiril võeti kasutusele uus piirikontrolli infosüsteem

Politsei- ja Piirivalveamet võttis Ida prefektuuris kasutusele uue piirikontrolli infosüsteemi, millega saab piiriületajate andmeid reaalajas kontrollida rahvusvahelistest andmekogudest.

„Uue infosüsteemiga saame piiripunktides teha reaalajas päringuid nii Eesti kui ka rahvusvahelistesse andmekogudesse, mis teeb piiriületajate kontrollimise lihtsamaks ja kiiremaks,“ ütles juhtivpiiriametnik Viljar Kärk. „Koostöös Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskusega väljatöötatud infosüsteemi on võimalik ühendada ka paljude teiste tehniliste lahendustega nagu passi- ja sõrmejäljeskännerid või täisautomaatsed piirikontrolli väravad. See kõik lubab meil tulevikus muuta piiriületust inimese jaoks kiiremaks ja mugavamaks.“

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) direktori asetäitja Virgo Riispapi sõnul suurendab uus lahendus Eesti sisejulgeolekut, sest uue süsteemiga tehakse päringuid sama aja jooksul erinevatesse infosüsteemidesse varasemast kolm korda rohkem. „Meil tuli lahendada keeruline ülesanne - ühe lühikese, ligikaudu 30 sekundilise isikukontrolli jooksul tuleb teha päringud mahukatesse Eesti ja rahvusvahelistesse infosüsteemidesse. Seda selleks, et anda piirivalveametnikule maksimaalne info hulk otsuse tegemiseks. Uus süsteem vähendab ka käsitsi sissekantavate andmete hulka,“ rääkis Riispapp.

SMIT hankis ja juurutas uut tehnilist lahendust toetava taristu, mis hõlmab kaugligipääsu lahenduse seadmeid koos vajalike litsentside ja tootetoega, andmesalvestuse lahendust ning varusidekanali jaoks vajalikke võrguseadmeid.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara