Autor: Merlin Mägi • 20. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fontes: IT-spetsialisti küsitud palk ei võrdu tegelikkusega

Fontese läbiviidud IKT sektori palgauuring näitab, et tööotsijate poolt küsitud võimendatud palgasoovid ei peegelda tihti turu tegelikku seisu.

Juba kümnendat korda läbiviidud IKT sektori palgauuring näitab, et IKT sektori palgataseme mediaanist (~24 000 eurot (bruto) aastas ehk 2000 eurot kuus) vähem teenivad teenuste toe (helpdesk’i), tehnilise toe, graafilise disaini ja andmeaida spetsialistid (keskmiselt 10% vähem). Mediaantasemest 20% rohkem teenivad IT projektijuhid, süsteemiarhitektid ja andmebaaside administraatorid*.

Üle 3000-eurose keskmise palgatasemega on 10% uuringus osalenud ettevõtetest ning vähemalt 3000 eurot kuus teenivad vähem kui viiendik IT-töötajatest. Kui juhid arvestusest välja jätta, langeb osakaal veelgi.

"Muidugi see ei tähenda, et tööotsijad selliseid palganumbreid ei küsiks," tõdeb Fontes Palgakonsultatsioonide konsultant-analüütik Evert Kraav. "Praktika näitab, et töövestlustel küsitaksegi vähemalt 20-30% rohkem oma praegusest töötasust ning kuna oskustega töötajatest on turul puudus, siis ei jää ettevõtetel tihti üle muud, kui sellega nõustuda. Töötajate massilist üleostmist saavad lubada aga eelkõige rahvusvahelised ettevõtted."

"Kohtusin hiljuti ühe Eestisse peatselt laieneva rahvusvahelise ettevõttega, kes soovib 2015. aasta lõpuks värvata umbes 100 tarkvara arendajat. Ka nemad nõustusid, et töötajate leidmiseks Eestist peaksid nad maksma rohkem kui teised. Seetõttu otsivad nad töötajaid paralleelselt ka Venemaalt, Ukrainast, Valgevenest ja Gruusiast. Selles osas nad erinevad paljudest ettevõtetest, kes ei näe välistööjõu värbamist kui töötajate nappuse vähendamise lahendust," selgitab Kraav.

Kuni eelistatud värbamisviisiks on hõivatud töötajate üle meelitamine ühest ettevõttest teise, saavad Kraavi sõnul töötasud vaid kasvada. Erinevalt üldisest tööjõuturust on palgamuutused IKT sektoris olnud stabiilselt suured ning puudutanud üle 50% töötajatest (mitte arvestades edutamisest või töö olulistest muutustest tulenevat palgatõusu).

Allikas: Fontes IKT-sektori palgauuringud 2011-2014

Kraavi sõnul ei saa nõustuda väitega, et IT-spetsialistid alla 3000 eurose palga eest tööle ei tule, sest hetkel see ikkagi nii on. "Eraldi tuleb muidugi vaadata oma ala tõelisi tippspetsialiste, kuid sedavõrd kogenud töötajat iseloomustab enamasti ka enda oskuste väärtuse adekvaatne hindamine. Seetõttu peaksid tööandjad arvestama sellega, et tööotsijate poolt küsitud võimendatud palgasoovid ei peegelda tihti turu tegelikku seisu," lisab Kraav.

Sektori teiste töötajate kasuks kehtib Kraavi hinnangul seaduspärasus, et IKT sektori üldine kõrgem palgatase, on ühtlasi tõstnud IT-ga mittetegelevate ehk tugitööde palgataset keskmiselt +11% võrreldes üldturuga.

* Mediaantase tuleneb 52 ettevõtte ja üle 4500 IT-töötaja andmete põhjal (aritmeetiline keskmine oleks 26 500 ehk 2200 eurot kuus).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755