Eesti toetab Ameerikat küberturvalisuse arendamisel

Eesti toetab Ameerika Riikide Organisatsiooni tegevust küberturvalisuse arendamisel 100 000 USA dollariga.

Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Eerik Marmei sõnul on Eesti jaoks oluline küberturvalisuse alane koostöö Ameerika Riikide Organisatsooniga. „Eesti on alati huvitatud küberturvalisust ja e-valitsemist puudutavate kogemuste jagamisest. Süvendatud praktiline koostöö ja kogemuste jagamine on kasulik nii Eestile kui Ameerika Riikide Organisatsioonile,“ lisas ta.

Eesti on OAS-i vaatlejariik. Möödunud aasta 20. oktoobril sõlmis Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) OAS-iga koostöölepingu, mille alusel pakub RIA oma teadmisi ja kogemusi Ameerika maailmajao riikide küberjulgeoleku edendamisel. 2014. aastal osalesid RIA eksperdid mitmel OAS-i koolitusmissioonil, mille eesmärgiks oli sihtriikide küberturbe suutlikkuse tõstmine.

Ameerika Riikide Organisatsioon (Organization of American States, OAS), peakorteriga Washingtonis, on rahvusvaheline organisatsioon, mis ühendab 35 Ameerika riiki. OAS toetab muuhulgas regiooni riiklike küberturbeintsidentide käsitlemise üksuste (CSIRT) loomist ja küberjulgeoleku strateegiate koostamist. 2007. aastast on OAS-i sekretariaat tegelenud regiooni riikide suutlikkust tõstvate koolituste korraldamisega, sealhulgas küberturbe tehnilised koolitused, küberpoliitika seminarid, kriisireguleerimisõppused jne.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara