Eesti toetab Ameerikat küberturvalisuse arendamisel

Eesti toetab Ameerika Riikide Organisatsiooni tegevust küberturvalisuse arendamisel 100 000 USA dollariga.

Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Eerik Marmei sõnul on Eesti jaoks oluline küberturvalisuse alane koostöö Ameerika Riikide Organisatsooniga. „Eesti on alati huvitatud küberturvalisust ja e-valitsemist puudutavate kogemuste jagamisest. Süvendatud praktiline koostöö ja kogemuste jagamine on kasulik nii Eestile kui Ameerika Riikide Organisatsioonile,“ lisas ta.

Eesti on OAS-i vaatlejariik. Möödunud aasta 20. oktoobril sõlmis Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) OAS-iga koostöölepingu, mille alusel pakub RIA oma teadmisi ja kogemusi Ameerika maailmajao riikide küberjulgeoleku edendamisel. 2014. aastal osalesid RIA eksperdid mitmel OAS-i koolitusmissioonil, mille eesmärgiks oli sihtriikide küberturbe suutlikkuse tõstmine.

Ameerika Riikide Organisatsioon (Organization of American States, OAS), peakorteriga Washingtonis, on rahvusvaheline organisatsioon, mis ühendab 35 Ameerika riiki. OAS toetab muuhulgas regiooni riiklike küberturbeintsidentide käsitlemise üksuste (CSIRT) loomist ja küberjulgeoleku strateegiate koostamist. 2007. aastast on OAS-i sekretariaat tegelenud regiooni riikide suutlikkust tõstvate koolituste korraldamisega, sealhulgas küberturbe tehnilised koolitused, küberpoliitika seminarid, kriisireguleerimisõppused jne.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

22. oktoober 2017

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara