Autor: Merlin Mägi • 1. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-residendi taotlusi võtavad vastu ka Eesti välisesindused 

1. aprillist võtavad Eesti välisesindused vastu taotlusi e-residendi digitaalse isikutunnistuse saamiseks.

E-residentsus annab välisriikides elavatele välismaalastele Eesti elanikega sarnased võimalused Eesti e-keskkonnas tegutsemiseks. Viibides ükskõik millises maailma otsas, on Eesti ID-kaardiga võimalik näiteks allkirjastada dokumente minutite jooksul, asutada Eestis äriühingu tunni jooksul, teha pangaülekandeid sekunditega, osaleda aktiivselt Eestis registreeritud ettevõtte juhtimises ning deklareerida Eestis makse paari hiireklikiga. E-residendi digi-ID annab välismaalasele võimaluse ajada asju digitaalselt ja asukohast sõltumata.

E-residendi digitaalse isikutunnistuse taotlemiseks tuleb pöörduda lähima Eesti välisesinduse poole ning esitada järgnevad dokumendid:

Kui esialgu tuleb välisesindustes taotledes tulevastel e-residentidel veel kaks korda kohal käia, on taotlemine peagi oluliselt lihtsustumas. Mais plaanitakse avada e-residendi digitaalse isikutunnistuse taotluste esitamiseks vastav virtuaal-keskkond. Taotlejad peavad seejärel Eesti välisesindust külastama ainult korra, et dokument kätte saada. 

Lisainfot taotlemise kohta saate lugeda siit.

E-residentsusest täpsemalt siit

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755