Autor: Merlin Mägi • 1. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKT sektori 10 parimat palgamaksjat

Korraliku palga maksmine on kahtlemata auasi, mis annab tunnistust ettevõtte edust. Äripäev koostas Palga TOPi, kus tõi välja 500 parima palga maksjat. Vaata, kes on 10 parimat IKT sektori palgamaksjat.

Valdkonna põhiselt on Äripäeva Palga TOPi arvutuste järgi IKT-sektori keskmine palk 1576 eurot.

1. Eesti Telekom AS - keskmine brutopalk kuus 9431eurot(Koht suures tabelis 3.)

Töötajaid: 6Juhtidest koosnev valdusfirma osutas juhtimisteenuseid toonastele tütarettevõtetele EMT ja Elion Ettevõtted, sestap oli töötasu ka nii kõrge. Mullu sügisel ühinesid tütarettevõtted Eesti Telekomiga.

2. Modirum MDPay OÜ - 7457(Koht suures tabelis 8.)

Töötajaid: 4Pakub kaardimakselahendusi ja osutab turvalisi autentimisteenuseid, pakub litsentsipõhistlahendust suurematele makseteenuseosutajatele, kes seda pankadele edasi müüvad. Töötleb aastas üle 100 miljoni kaardimakse, teenust kasutavad miljonid kaardiomanikud. Püsiv asukoht Norras.

3. Microsoft Estonia OÜ - 6742

(Koht suures tabelis 9.)Töötajaid: 17Turundab ja müüb Microsofti tooteid ning tagab nende tehnilise toe Eesti klientidele

4. Skype Technologies OÜ - 4055

(Koht suures tabelis 25.)Töötajaid: 424Microsoftile kuuluva Skype’i tarkvara arendaja, Eesti üks suuremaid ja parimat palka maksvaid IT-firmasid.

5. Adcash OÜ - 3150(Koht suures tabelis 53.)

Töötajaid: 26Adcash on online-reklaami platvorm, mis võimaldab klientidel kasutada võrgukampaaniate elluviimiseks vajalikke lahendusi ja tööriistu. Lisaks põhitegevusele on ettevõttel finantsinvesteeringuid Morgan Stanley's.

6. Bytelife Solutions OÜ - 3107

(Koht suures tabelis 59.)

Töötajaid: 28

Pakub IT infrastruktuuri täislahendusi, spetsialiseerunud ärikriitiliste infosüsteemide aluseks olevate IT-platvormide disainimisele, ehitamisele ja turvamisele. Üks suurimaid projekte on Kaitseväe Küberlabori infrastruktuuri loomine.

7. Codeborne OÜ- 2765(Koht suures tabelis 83.)

Töötajaid: 22

Toodab spetsiaaltarkvara vastavalt klientide nõuetele, spetsialiseerunud finantssektori, energeetika ja telekomisektori infosüsteemide arendamisele.

8. Pipedrive OÜ - 2741

(Koht suures tabelis 86.)

Töötajaid: 18

Arendab ja turundab müügihaldustarkvara Pipedrive. 2013. aastal kasvatas oluliselt tegevumahtu, aasta lõpuks oli maksvaid kasutajaid rohkem kui 100 riigis, suurimad turud olid USA, Brasiilia, Inglismaa, Kanada, Austraalia ja Prantsusmaa. Töötajate arv aastaga kahekordistus.

9. Proact Estonia AS - 2714

(Koht suures tabelis 90.)Töötajaid: 14Pakub IT-lahendusi ja -teenusid, fookuson info säilitamisel ja arhiveerimisel. Omanik Rootsi börsifirma Proact ITGroup AB.

10. Icefire OÜ - 2674

(Koht suures tabelis 92.)Töötajaid: 59Kiirelt kasvav infosüsteemide projekteerija. Asutasid Swedbanki endised IT-juhid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755