Autor: ITuudised.ee • 1. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google tuleb Eestisse isesõitvaid autosid arendama

USA infotehnoloogia- ja netiotsingufirma Google on jõudnud kokkuleppele Tallinna Teaduspargis Tehnopol asuva tarkvaraettevõtte Thorgate ostmiseks ning läbi selle Eestisse arenduskontori loomiseks.

Sõlmitud lepingu alusel alustab Google juba sel suvel Eestis isesõitvate autode tarkvara arendamist. Google´i alustamist Eestist hakkavad nõustama Teaduspargi Tehnopol IKT ja keskkonnatehnoloogia valdkondade eksperdid.

Google on pioneer isesõitvate autode arendamises. Just tänu Google survele võeti 2011. aasta suvel USA-s, Nevada osariigis, esimest korda maailmas vastu seadus, mis lubab isesõitvaid autosid tavaliikluses testida. Tänaseks on isesõitvate autode testimine liikluses lubatud ka Floridas, Californias ja Idahos.Google'i äritegevuse arendamise juhi Balti riikides Vytautas Kubiliuse sõnul on Eesti ideaalne koht, kus isesõitvaid autosid testida tänu kvaliteetse IT tööjõu olemasolule ning innovaatilisele ühiskonnale.“Koha valiku peamiseks põhjuseks sai kokkulepe kohaliku Tehnopolis paikneva IT ettevõttega. Lisaks käivitame juba sel nädalal konkursi 100 tarkvara arendaja leidmiseks Tehnopoli loodavasse kontorisse,“ räägib Kubilius. Google on sel aastal Balti riikides jõuliselt kanda kinnitamas. Kuu aega tagasi asutasid nad firma ka Leedus.Thorgate on 2011. aastal loodud 15-liikmeline Eesti kapitalil põhinev IT ettevõte, mis arendab veebi- ning mobiilitarkvara ja idufirmasid. Tuntuks said nad iduettevõtte GateMe loojatena. Tallinna Teaduspark Tehnopol on teadus-ja ärilinnak alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele. Teaduspargis Tehnopol asub ligi 200 ettevõtet, Tallinna Tehnikaülikool ja IT Kolledž.Vaata ka videot: 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755