Autor: Merlin Mägi • 2. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käivitus esimene e-kiirabi 

Alates aprillist läks Tartu Kiirabi esimesena Eestis täielikult üle e-kiirabi süsteemile, mis ühendab häirekeskuse, tervise infosüsteemi, kiirabiauto ning haigla erakorralise meditsiini osakonna ühtsesse infovahetussüsteemi.

Tartu Kiirabi on olnud eesrinnas mitmete elektroonsete lahenduste rakendamisel, sh. kiirabiautode positsioneerimisteenusega. E-tervise Sihtasutuse arendatav mitme osapoole koostöös valminud e-kiirabi lahendus ühendab häirekeskuse, tervise infosüsteemi, kiirabiauto ning haigla erakorralise meditsiini osakonna ühtsesse infovahetussüsteemi.

Esmane, häirekeskusest saadetav informatsioon lisatakse kiirabikaardile, mis eeltäidetuna on kättesaadav kiirabiarstil tahvelarvutis. Lisaks on kiirabi brigaadijuhil kodaniku isikukoodi teades võimalik pärida andmeid rahvastiku registrist. Samuti kodaniku kohta raviasutuste poolt tervise infosüsteemi edastatud aegkriitilisi andmeid ja meditsiinidokumente. Kiirabi lisab infosüsteemidest laekunud infoga eeltäidetud kaardile konkreetse sündmusega seotud patsiendi andmed, mis omakorda edastatakse tervise infosüsteemi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755