6. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alates 6. aprillist on kasutusel uus Ametlike Teadaannete infosüsteem

Täna võeti Justiitsministeeriumi ning Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK) koostöös kasutusele uus Ametlike Teadaannete infosüsteem.

„Uus infosüsteem on kasutajamugavam, et kasutaja jaoks on ette antud eeltäidetud vormid, mis muudavad teadaannete avaldamise lihtsamaks ning kõik teadaannetes sisalduvad andmed võetakse automaatselt rahvastiku- ja äriregistrist. Samuti on kodanikule lihtsamaks tehtud ametlike teadaannete kättesaamine,“ lausus RIKi direktor Mehis Sihvart.

Teadaannete avaldajad saavad uues infosüsteemis avaldada teadaandeid nn „iseteeninduse“ põhimõttel, kasutades iga teadaande liigi jaoks loodud eeltäidetud vorme.

Kasutades ID-kaardi või Mobiil-ID-ga Minu Ametlike Teadaannete teenust, saab Ametlike Teadaannete arhiivis tutvuda enda kohta käivate teadaannetega, samuti vaadata, kes on nendega tutvunud, tellida teadaandeid enda e-postile, kinnitada isikule kättetoimetamiseks avaldatud teadaande kättesaamist ja muid võimalusi.

Lisaks saadetakse isikutele, kellel on eesti.ee portaalis e-posti aadressid aktiveeritud, teateid nende kohta käivate teadaannete avaldamisest.

Ametlike Teadaannete infosüsteemiga saab tutvuda siin.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755