10. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Droonide lennutamine muutus tasuliseks

3. aprillist jõustus majandus- ja taristuministri määrus, mis sätestab senisest täpsemalt mehitamata õhusõidukite ehk droonide käitamise Eestis.

Juba 2007. aastast saadik seisab seaduses klausel, mis reguleerib mehitamata õhusõidukite lennutamist kontrollitud õhuruumis ning kontrollimata õhuruumis ülalpool 500 jalga (150 meetrit). Seaduse kohaselt peab mainitud kohtades ning kõrgustel lendamisel taotlema Lennuametilt lennuluba, kirjutas tehnoloogiaportaal kiip.ee.

Vastavalt ministri määrusele peab mehitamata õhusõidukite lennutamine olema kooskõlas lennundusseadusega, mille järgi tasub ühekordse lennuloa taotleja riigilõivu 32 eurot. Õhusõiduki lennutamise luba väljastatakse konkreetsele isikule ja kehtib kuni 1. aasta.

Pikemalt saate lugeda Kiip.ee-st.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755