Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 14. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algamas uus IT-spetsialistide värbamiskampaania

Kui IT-ettevõte Tieto pakkus mõni aeg tagasi oma koondatud töötajatele võimalust hakata tööle firma Eesti kontoris, võtsid soomlased seda halva naljana. Eestlased aga mitte, kirjutab Talouseläma.

Nii on EAS üsna vaikselt ette valmistamas mais algavat kampaaniat „Work in Estonia“, mille eesmärgiks on välisspetsialistide Eestisse tööle kutsumine.

Kampaania on ette valmistanud EAS, konsultandina on kaasatud Samuel Sorainen, kes on loonud Soome PR-firma Wolfcom ning õppinud Tallinnas ja töötanud siinses Hill & Knowltonis. Sorainen ei osanud ajalehele veel EASi kampaania kogumaksumust öelda.

Hetkel intervjueeribki Sorainen Eestis juba elavaid soomlasi, saamaks aru, miks Eestisse tullakse. Neid kogemusi üritab ta ka meediasse lekitada. Kampaania sihtrühmaks on valdavalt IT-alal tegutsevad inimesed.

Eesti Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooni Liitu juhtiva Anneli Heinsoo sõnul on Eesti IT- ja tehnoloogiasektoris hetkel 19 000 töökohta, kuid igal aastal oleks vaja juurde tuhandeid uusi töökäsi.

Autor: Äripäev .

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755