Autor: Merlin Mägi • 15. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2. mail toimuvad vabavaratalgud üle Eesti

Avatud Lähtekoodiga ja Vaba Tarkvara Liit koos vabatahtlikega ja Teeme Ära! talgupäeva meeskonnaga kutsub kõiki huvilisi talgupäeval, 2. mail 2015 osalema vabavaratalgutel.

Talgupäeval antakse uus elu aegunud tarkvaraga arvutitele. Oodatud on ka kõik tasulise tarkvara kasutajad, kes soovivad tutvuda kaasaegse vabavaraga.

Talgupäev ja vabavara kannavad samu väärtusi - annavad elurõõmu ja tugevdavad õlatunnet ning kutsuvad inimesi aktiivselt kaasa lööma ning panustama oma kogukonna ja ühiskonna heaks. Kui suletud ja omandusliku tarkvara litsentsid keelavad selle edasi jagamist ja lubavad kasutada vaid teatud arvu arvutitel vastavalt ostetud litsentsile siis vaba ja avatud lähtekoodiga tarkvara (e vabavara) litsentsid vastupidi julgustavad seda edasi jagama ja seeläbi aitama üksteist ning lubavad kasutada seda nii paljudel arvutitel kui vaja.

Talgutel kasutatavat vabavara kiirpaigaldust tutvustatakse 17.aprillil 2015 Tallinna Tehnikaülikoolis toimuval HITSA konverentsi "NUTT tuleb peale" raames.

Vabavara talgutele saab registreeruda lähimasse kohta siin.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755