Autor: Merlin Mägi • 16. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekom annab vabakasutusse ärisektori tarkvara

Eesti Telekom töötas välja Java tehnoloogiatel põhineva uudse töövoomootori TWE ja avalikustab selle tasuta (open-source) tarkvarana.

Töövoomootor võimaldab realiseerida ja käitada pikaealisi, tund kuni mitu aastat töötavaid automaatseid äriprotsesse (töövooge). Avalikustamise eesmärgiks on leida töövoomootorile ka teisi kasutajaid, kes aitaksid seda ühiselt edasi arendada ning ajakohasena hoida.

„Automatiseerimisest on kõige suurem kasu sagedasti korratavate protsesside puhul, mis vajavad täpset reeglite jälgimist ja on käsitsi läbi viies töömahukad ning kulukad. Näiteks keerukate taotluste ja hangete menetlemine, pikale venivate raamatupidamisprotsesside haldamine, kohtumenetluste jälgimine, jne,“ selgitas Eesti Telekomi tuumiksüsteemide arenduse osakonna juhataja Ivar Hütt.

Ivar Hütt räägib töövoomootori arendusest ja võimalustest pikemalt "Strateegilise IT juhtimise konverentsil NET/WÕRK".

Tema kinnitusel on töövoomootor TWE hetkel väga heas seisukorras. Kuna aga ümbritsev tehnoloogia pidevalt areneb ja muutub, tuleb mootorit järgnevatel aastatel pidevalt ajakohastada.

„Eesti Telekomi soov on, et uute kasutajate poolt tehtavad töövoomootori parendused ja täiendused lisataks ka TWE projekti kesksesse koodihoidlasse,“ lisas Hütt.

Esimesena plaanib töövoomootori kasutusele võtta Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) ning kasutada seda erinevate toetustaotluste menetlemisel.

PRIA infotehnoloogia osakonna juhataja Imre Lalli sõnul menetleb PRIA aastas üle 60 eri liigi toetusi ning ametile esitatakse ligikaudu 40 000 toetustaotlust aastas. Seetõttu on taotluste menetlemisel väga oluline teha võimalikult suur osa ära automaatselt.

„Tähtis on, et menetlusprotsessis säiliks läbipaistvus, paindlikkus ja sellesse saaks vajadusel käsitsi sekkuda. Nende eesmärkide täitmiseks on PRIA alustanud TWE töövoomootori kasutuselevõtmist, sest see tehnoloogia on loodud just selliste küsimuste lahendamiseks.“

Soovijad saavad töövoomootoriga TWE tutvuda siin.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755