Autor: Merlin Mägi • 23. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiltelefone müüdi märtsis viis protsenti rohkem

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt ostsid eestlased märtsis 28 900 uut mobiiltelefoni, mis on viis protsenti enam kui veebruaris.

Kokku ostsid eestlased 2015. aasta esimese kolme kuuga 86 500 mobiiltelefoni, mis on kuus protsenti rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul toimub praegu suurem nutitelefonide uuendamise periood ja minnakse üle 3G-lt 4G seadmetele. “Viimased moodustasid GFK statistika kohaselt märtsis 57 protsenti kõigist müüdud mobiiltelefonidest. Praegust 4G telefoni saab tehniliselt järgmised aastad rahulikult kasutada, sest viies generatsioon peaks jõudma seadmetesse alles kolme kuni viie aasta pärast,” ütles Seema.

Kristjan Seema sõnul on tänavu küll oodata uut nutilainet kui peale tulevad kantavad ja uutes kohtades kasutatavad internetiseadmed. “Tark tehnika koju, autosse ja käele on praegu juba suuresti olemas, kuid ostjate teadlikkus on veel madal,” ütles seema.

GfK poolt läbiviidud Eesti jaeturu-uuringu kohaselt müüdi 2015. aasta märtsis 21 700 nuti- ja 7200 nuputelefoni kokku 6,3 miljoni euro väärtuses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755