Autor: Kadri Põlendik • 24. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumo sai Google'ist uue juhatuse liikme

Mobiilimakselahendusi pakkuva Fortumo juhatusega liitus Tim Carter, kes seni juhtis Google’i makselahenduste äriarendust Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas. Fortumos hakkab ta juhtima ettevõtte äriarendust.

“Fortumo on viimased poolteist aastat investeerinud agressiivselt uutesse ärisuundadesse, et pakkuda makselahendusi ka füüsiliste teenuste müügiks ja mobiilirakenduste poodidele nagu Google Play ning Apple iTunes. Uutesse segmentidesse sisenemisega tahame, et lähiaastatel töötleks Fortumo platvorm miljard makset aastas. Selle eesmärgi täitmisel on Tim suureks abiks, sest tema kontaktivõrgustik ja kogemused on ainulaadsed,” rääkis Fortumo tegevjuht Martin Koppel.

Carter meelitati Eesti ettevõttesse otse Google'ist, kus töötades pöördus tema poole Fortumo palgatud värbamisfirma. Ta töötas Google'i Androidi meeskonnas operatsioonisüsteemi loomisest saati 2008. aastal. Tema eestvedamisel muutusid mobiilimaksed Google Plays kättesaadavaks enam kui 20 riigis. Lisaks sellele juhtis Carter Androidi turuosa kasvatamist Verizon Droidi ja Google Nexuse programmide kaudu. Vahetult enne Fortumoga liitumist oli Carteri ülesandeks Androidi turuosa kasvatamine Aafrikas.

Täispikka artiklit saate lugeda Äripäeva veebiportaalist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755