24. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus annab loengu USA küberjulgeoleku ekspert 

USA küberasjade koordinaatori asetäitja Tom Dukes peab 25. aprillil IT-õiguse programmi külalisõppejõuna kolm loengut rahvusvahelise küberturvalisuse teemal.

Tom Duke räägib rahvusvahelistest küberkuritegevusega seotud õiguslikest meetmetest, kõrgtehnoloogilistest uurimismeetoditest ning rahvusvahelisest koostööst küberkuritegevusega võitlemisel.

Tom Dukes on tunnustatud küberjulgeoleku ekspert. Ta on USA riigidepartemangu küberasjade koordinaatori asetäitja, kellel on oluline roll rahvusvahelise küberjulgeoleku poliitika arendamisel, koordineerimisel ja teostamisel.

Tema vastutusalasse kuuluvad nii küberkuritegevuse, küberjulgeoleku, sisejulgeoleku kui nendealase võimekuse suurendamise küsimused. Ta on Virginia ülikooli õigusteaduskonna õppejõud, USA õhujõudude reservi küberasjade jurist ja G-7 Roma-Lyon Grupi kõrgtehnoloogilise kuritegevuse alagruppi esimees. Ta on olnud USA justiitsministeeriumi arvutikuritegevuse ja intellektuaalomandi osakonna vanemprokurör, USA õhujõudude reservi sõjakohtu kohtunik ja USA siseministeeriumi advokaat.

Esmaspäeval, 27. aprillil osaleb Tom Dukes välisministeeriumis toimuval kohtumisel ning esineb rahvusvahelises kaitseuuringute keskuses ettekandega „Normid ja uus normaalsus rahvusvahelises küberjulgeolekus“.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755