Autor: Birjo Must • 27. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia: me ei naase mobiiliturule

Soome võrguseadmete tootja Nokia lükkas eile ümber kuulujutud selle kohta, et firma plaanib naasta mobiiliseadmete ärisse.

Firma kodulehel avaldatud teates viidati möödunud nädalal eri väljaannetes levinud kuulujuttudele, et Nokia hakkab tootma mobiiltelefone oma teadus- ja arenduskeskuses Hiinas, vahendab Marketwatch.

„Need uudised ei vasta tõele,“ kinnitasid firma esindajad lisades, et ettevõttel pole praegu kavas hakata mobiiliseadmeid tootma või müüma.

Pärast 2013. aasta septembris avalikustatud mobiiliseadmete üksuse müüki Microsoftile on Nokiast saanud võrguseadmete tootja.

Kuna ettevõtte bränd oli mobiiliturul aga niivõrd tugev, siis hoiab see endiselt üleval spekulatsioone, et lõpuks ikkagi naastakse ka sellesse ärisse.

Aasta alguses katsetas firma näiteks oma uut tahvelarvutit Hiina tarbijate käes. Firma saab selles vallas vabamalt tegutsema hakata 2016. aasta alguses, mil lõppevad Microsofti tehinguga kaasnenud piirangud, rääkis möödunud nädalal Wall Street Journalile Nokia juht Rajeev Suri.

„Meil on usaldusväärne bränd, mida teab kogu maailm. Miks mitte seda taas mõistlikul viisil kasutada?“ rääkis Suri. Samas lisas ta, et see võib teoks saada alles aastate pärast.

Aprilli alguses avalikustati ka Nokia 15,6 miljardi eurone ülevõtmispakkumine Prantsuse firmale Alcatel-Lucent.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755