Autor: Merlin Mägi • 5. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik säästab e-arvetega aastas 2,5 miljonit eurot

Rahandusministeeriumi läbi viidud uuringu järgi on Eesti avaliku sektori sääst e-arvetega arveldamisele üleminekul u 2,5 miljonit eurot aastas, üleüldisel kasutamisel oleks see Eesti jaoks kordades suurem.

Riigihalduse minister Arto Aasa sõnul on Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) tegevus hea näide sellest, et kaasaegsete infosüsteemide kasutuselevõtu ja sarnaste tööülesannete konsolideerimise abil on võimalik muuta tugiteenuste korraldust riigis efektiivsemaks.

Riigi tugiteenuste konsolideerimise tulemusena on arvestusteenusega seotud töötajate arv RTK-s kahe aastaga vähenenud veerandi võrra, samal ajal on kasvanud riigiasutuste rahulolu teenusega.

Teenuse kvaliteedi tõusule aitas kaasa mitmete riigiüleste infotehnoloogiliste lahenduste kasutuselevõtt, sealhulgas kõigi riigiasutuste finants- ja personaliarvestuse üleviimine ühtsele majandustarkvarale, e-arvete menetluskeskkondade kasutuselevõtt ning riigitöötaja iseteenindusportaali väljaarendamine puhkuste, lähetuste ja varade haldamiseks.

RTK arendustegevused jätkuvad ka edaspidi – kavas on välja arendada uusi teenuseid iseteenindusportaalis ning viia riigi ja ettevõtete vahelised arveldused täies mahus e-arvete põhiseks.

RTK alustas tegevust 2013. aasta alguses. Keskus pakub  raamatupidamise ja personali- ning palgaarvestuse teenust neljale ministeeriumile ning nende haldusala asutustele. Kokku kasutab arvestusteenuseid 40 riigiasutust. Lisaks korraldab keskus ka riigi keskset raamatupidamist, peab arvestust sundtäitmisele suunatud nõuete üle ning haldab ja arendab arvestusteenuse pakkumiseks vajalikku majandustarkvara. Ühtset majandustarkvara kasutab 141 riigiasutust, alates 2016. aasta algusest tõuseb selle kasutajate arv 200-ni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755