7. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linxtelecom sai infoturvalisuse ja kvaliteedijuhtimise sertifikaadid

Linxtelecom sai esimese serverimajutuse teenusepakkujana Eestis infoturvalisuse (ISO27001) ja kvaliteedijuhtimise (ISO9001) sertifikaadid.

Linxtelecomi serverimajutuskeskused Tallinnas, Moskvas, Peterburis ja Varssavis läbisid eelmise aasta lõpus ISO27001:2005 ja ISO9001:2008 auditid. Nüüd on kogu Linxtelecomi grupp vastavalt ISO standarditele edukalt sertifitseeritud. See on oluline ennekõike rahvusvahelises äris, et ettevõtteid saaks kindlate parameetrite alusel võrrelda teiste teenusepakkujatega.

Linxtelecomi Baltikumi regioonijuhi Astrit Viisma sõnul on Linxtelecomi Tallinna andmekeskuses mitmeid pilveteenusepakkujaid, kes osutavad oma teenuseid nii Eestis kui ka globaalselt: „Meile omistatud ISO 27001 sertifikaat aitab tõsta Linxtelecomi ja meie klientide konkurentsivõimet ning tagab kindlustunde, et Linxtelecom hoiab klientide andmeid turvalises keskkonnas.“.

Viisma sõnul on ISO sertifitseerimine oluline teetähis Linxtelecomi strateegilises arengukavas. „Teeme kõik, et pakkuda oma klientidele parimaid seadmemajutusteenuseid ja nüüd vastavad meie serverikeskused nii infoturvalisuse kui ka kvaliteedijuhtimise kõrgeimatele standarditele,“ ütles Viisma.

ISO27001:2005 standard nõuab sellele vastavatelt ettevõtetelt turvariskide pidevat jälgimist ja hindamist, meetmete rakendamist selliste riskide vähendamiseks ja kõigi intsidentide professionaalset käsitlemist nende mõju piiramiseks. ISO27001:2005 märgist peetakse üle maailma esmaklassilise infoturbe sõltumatuks tipptasemel tunnistuseks.

Linxtelecom Estonia on rahvusvahelise telekommunikatsiooniettevõtte Linx Telecommunications B.V. tütarfirma. Lisaks Eestile asuvad Linxtelecomi esindused Lätis, Leedus, Poolas, Venemaal, Ukrainas, Gruusias ja Hollandis. Linxtelecomile kuuluvad suure läbilaskevõimega veealused fiiberoptilised sidekaablid, mille kaudu toimub märkimisväärne osa Eesti andmeside välisliiklusest. Linxtelecomi registripidajatest klientide kaudu on Tallinna serverikeskuses majutatud hinnanguliselt üle 60% .ee domeenidest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755