Algab säästva tehnoloogia ideekonkurss

Eesti Arengufond ootab osa võtma Euroopa suurimast cleantechi ehk säästva tehnoloogia ideekonkursist ClimateLaunchpad. Osalema on oodatud üksikisikud ja meeskonnad, kellel on idee kliimamuutuste või keskkonnaprobleemidega tegelemiseks.

Arengufondi säästva tehnoloogia valdkonna juhi Marit Salli sõnul on säästev tehnoloogia Eestis ja ka mujal maailmas kiirelt arenev valdkond. “Säästva tehnoloogiaga tegelevad ettevõtted ja inimesed on need, kes tegelevad üha süveneva kliimaprobleemi lahendamisega. Kiire arengu tõttu on see ka valdkond, kus on väga suured võimalused ettevõtlusega tegelemiseks,” sõnas Sall.

Kõik osalejad läbivad suvel intensiivse treeninglaagri ja õppeprogrammi oma idee täiustamiseks. Augustis toimub Eesti finaal ning ideede tutvustamine nii þüriile kui ka laiemale avalikkusele.  Selleks, et head ideed säästva tehnoloogia valdkonnas ka edukaks saaksid, saavad kolm parimat Eesti meeskonda peaauhinna, mille paneb välja ClimateLaunchpadi Eesti peasponsor KPMG Baltics OÜ. KPMG peaauhinna väärtus on 10 000 eurot, mis läheb jagamisele kolme võitja vahel. Auhind hõlmab kuus kuud tasuta raamatupidamisteenust ning äri-, õigus-, maksu- ja tehingute nõustamist KPMG asjatundjatelt.

Kolm parimat ideed saadab Eesti Arengufond edasi Euroopa finaali, mis toimub septembris Hollandis. Euroopa kaheksal parimal ideel avaneb võimalus astuda Climate-KIC ärikiirendisse koos 95 000 euro suuruse stardikapitaliga oma idee elluviimiseks.

8. mail toimuva rohelistele tehnoloogiatele keskenduva Garage48 arendusnädalavahetuse “GreenTech” kolm parimat meeskonda saavad automaatselt juurdepääsu ClimateLaunchpad Eesti programmi. Teisi meeskondi oodatakse kandideerima kuni 5. juunini. Registreerida saab siin.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara