E-äriregister pälvis tunnustatud auhinna

Registrite ja Infosüsteemise Keskuse (RIK) loodud e-äriregistri terviklahendus valiti 2015 United Nations Public Service Award (UNPSA) auhinnaprogrammi esimese koha võitjaks kategoorias „Riiklike terviklahenduste edendamine infoajastul“.

UNPSA (Ühendatud Rahvaste Organisatsiooni avaliku sektori auhinnaprogramm) konkursile esitatud terviklahendus hõlmas lisaks Eesti e-äriregistri ettevõtjaportaalile ka elektroonilist majandusaasta aruannete esitamise keskkonda, e-äriregistri teabesüsteemi ning Visualiseeritud Äriregistrit.

RIK-i direktor Mehis Sihvarti sõnul on e-äriregistri teenuste arendamisel eesmärgiks olnud ettevõtja ja avaliku sektori omavahelise suhtlemise lihtsustamine ning soov pakkuda efektiivset e-riigi teenust.

„E-äriregistri ettevõtjaportaali kasutuselevõtmine on Eestis täielikult muutnud uute ettevõtjate registreerimise protsessi ja seda, kuidas ettevõtjad tänasel päeval riigiga suhtlevad. Heade praktikate jagamine innustab kindlasti teisigi ja on eeskujuks erinevate riikide uute e-lahenduste loomisel,“ sõnas Sihvart.

UNPSA auhinnaprogramm tõstab esile ja tunnustab erinevate riikide innovaatilisi avaliku sektori lahendusi üle maailma, tõstes seeläbi avalike teenuste mainet ning motiveerides innovatsiooni edendajaid.

Auhinnad antakse regiooniti välja neljas kategoorias: Aafrika, Aasia ja Vaikne ookean; Euroopa ja Põhja-Ameerika; Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkond; ning Lääne-Aasia.

Lisaks Eesti e-äriregistri terviklahendusele tunnustati Euroopa ja Põhja-Ameerika piirkonnas teise koha võitjana Lätit, kes osales konkursil maapiirkonna tugiteenuse lahendusega.

Ühendatud Rahvaste Organisatsiooni avaliku sektori auhinnaprogrammi on läbi viidud enam kui kümme aastat. Sel aastal esitati UNPSA konkursile 848 lahendust.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara