Autor: Merlin Mägi • 11. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teaduspark Tehnopol ja EstBAN Äriinglid lõid käed

Tallinna Teaduspark Tehnopol ja Eesti Äriinglite Assotsatsioon EstBAN sõlmisid koostööleppe, mis loob veelgi paremad võimalused Eesti edukatele idufirmadele sobivate investorite leidmiseks ning äri kasvatamiseks.

Koostöölepingu raames aitab Tehnopoli inkubaator kasvatada tehnoloogiapõhiste äride investorvalmidust ning suunab nad raha kaasamiseks äriinglite juurde. Igal aastal soovitakse näha kuni 15 tehnoloogiaettevõtet, kes on valmis ekspordi käivitamiseks või kiireks laienemiseks investeeringut kaasama.

„Tehnopoli äriinkubaatori programmis osaleb igal aastal enam kui 35 tehnoloogiaettevõtet. Kokku on inkubaatori programmi läbinud 140 ettevõtet. Ligi 70% nendest ettevõtetest on ka praegu edukalt turul tegutsemas ning üheks nende edu aluseks on olnud erainvesteeringu õigeaegne kaasamine. Koostöös EstBANiga soovime ühest küljest pakkuda enda ettevõtetele selget väljundit investorite näol ning teisalt kujundada Eesti startup ettevõtetele loogiline arengutsükkel, mis hõlmab oskustega investoreid,“ kommenteeris Tehnopol Startup Inkubaatori juht Martin Goroško.

Koostöö alusel pakutakse ettevõtetele mentorite abi investorvalmiduse saavutamiseks ning hinnatakse ettevõtte kasvupotentsiaali koos kaasatud rahastusega. Lisaks korraldatakse idufirmadele ja investoritele ühissündmusi, kus alustavad ettevõtted saavad presenteerida oma ideid ning investorid seeläbi leida sobivaid investeerimisvõimalusi.

EstBAN tegevjuht Heidi Kakko lisas: "Eesti äriinglitel on suur rõõm teha veelgi tihedamalt koostööd Tehnopoli inkubaatoriga, mis on juba tõestanud end tugevate startup-ettevõtete kasvulavana. 2014. aastal investeerisid EstBANi liikmed 65 ettevõttesse kokku 4,8 miljonit eurot – Tehnopoli kasvandikke oli nende hulgas 15%. Tehnopoli inkubaatoriga koostöös saame veel parema ettevalmistusega kasvupotentsiaaliga ettevõtteid äriinglitele ühiseks investeerimiseks pakkuda."

Tallinna Teaduspark Tehnopol on teadus- ja ärilinnak, mis on koduks alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele ning mis asutati aastal 2003 Eesti Vabariigi, Tallinna Linna ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt. Täna tegutseb Tehnopolis üle 180 ettevõtte.

Eesti Äriinglite Assotsiatsioon (EstBAN) on erainvestorite katusorganisatsioon, mille eesmärkideks on ettevõtluskeskkonna arendamine ja ingel-investeeringute mahu suurendamine kõrgema lisandväärtusega töökohtade loomiseks. EstBANil on tänaseks üle 90 äriinglist liikme, kes võrgustiku toel analüüsivad ja teevad ühiselt uusi investeeringuid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755