12. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andmete kaitse peab algama andmeühikute liikumise jälgimisest

Elame kriitilisel ajastul, kus me ei saa enam garanteerida seadmete ja nende vahel liikuvate andmete usaldusväärsust, rääkis Guardtime CTO Matthew Johnson 12.-13. mail Tallinnas toimuval tööstus- ja IT-konverentsil Industry 4.0.

"Nagu keegi ahelas vea teeb, on kogu ahel ohustatud. Vana, perimeetri kaitsele põhiev kaitse, enam ei toimi. Peame pöörama tähelepanu sellele, kuidas andmeid ennast kaitsta ja algab see andmeühikute tähistamisest ja liikumise jälgimisest,” rääkis Johnson.

Guardtime on ettevõte, mis pakub andmete puutumatuse tehnoloogiat ja Eesti on selles valdkonnas esirinnas. KSI leiutati Eestis ning Eestis on madalaim pangapettuste osakaal maailmas.

Industry 4.0 kombineerib kaht olulist majandussektorit moel, mida varem pole tehtud: ühelt poolt antakse IT ja tööstusettevõtetele võimalus luua koostöösidemeid kahe sektori vahel, teisest küljest tuuakse juurde koostööperspektiiv Saksamaaga.

“Industry 4.0 (Tööstus 4.0) on ellu kutsutud selleks, et astuda tööstuses uus samm. Selle eesmärgiks on viia tööstus ja tootmine digitaalseks ning ühendada võrku mitte ainult ühe ettevõtte tootmisseadmed, vaid seadmed kogu tarneahelas, saavutamaks tootmises enneolematu tõhusus ja paindlikus. Saksamaa soovib olla selle liikumise tugevaks toetajaks ning töötada Euroopa Liidu tasandil, et võimaldada Industry 4.0 elluviimiseks vajalikud eeldused: standardiseerimine, interneti infrastruktuur, turvalisus, haridus ja töötjate koolitus, uurimustöö tagamine ja Industry 4.0 mõju töölistatusele,” sõnas konverenentsi avanud Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis Christian Matthias Schlaga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755