Autor: Merlin Mägi • 12. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-tervise korraldamisel pole suuri edusamme

President Toomas Hendrik Ilves avas 11. mail Riias Euroopa Liidu eesistuja Läti korraldatud e-tervise nädala, kus ta võrdles tänast e-tervise seisu 2012 aasta lõppraportiga.

E-tervise arendamist võib vaadata kui osa digitaalsest ühisturu arengust, kinnitas president Ilves, hiljutine Euroopa Liidu e-tervise töörühma juht.

Võrreldes selle töörühma lõppraportiga aastast 2012 ei ole suuri edusamme e-tervise korraldamisel tehtud ning põhjuseks pole mitte niivõrd tehnoloogilised takistused, vaid paljude liikmesriikide paljude otsustajate nõrk arusaamine põhimõtteliste muudatuste vajalikkusest, ütles Eesti riigipea.

E-tervis ei saa areneda ilma e-teenuseid toetava laiema taristuta, kannustas ta Euroopa Liitu tervikuna liikuma e-riigi kaasaegsete lahenduste omaksvõtmise suunas.

Tundlike terviseandmete puhul on oluline täpselt ja mööndusteta tuvastada, kes nendele andmetele ligi pääsevad ning siin peab kehtima isikuandmeid austav põhimõte „Minu andmed, mina otsustan,“ rõhutas president Ilves. Samuti pidas ta oluliseks andmevahetusplatvormi turvalisust ja koosvõimelisust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755